Geely Icon

06-11-2019  |  Auteur:

Geely heeft de eerste officiële foto's gedeeld van zijn nieuwe compacte SUV, de Icon.

Geely Icon Geely Icon Geely Icon

De Geely Icon lijkt erg op het concept dat in 2018 werd getoond. De auto werd in Nanjing onthuld en “toont een geëvolueerde versie van Geely's 'Expanding Cosmos' ontwerp-DNA” terwijl tegelijkertijd de grenzen van de ontwerptaal van het merk worden verkend.

Geely is er duidelijk in geslaagd het hoekige ontwerp van het concept te behouden.

De voorzijde bevat gesplitste koplampen terwijl de zijkant is voorzien van uitklappende deurgrepen en zijspiegels met geïntegreerde knipperlichten. De achterkant bevat LED achterlichten.

Binnenin wordt het dashboard gedomineerd door twee grote schermen: het instrumentenpaneel  en het centrale infotainment display. De schermen stellen gebruikers in staat met het voertuig te communiceren en verbinding te maken met de rest van de wereld via het GKUI Geely Smart Ecosystem. Over het algemeen doet het dashboard enigszins denken aan dat van de Citroën C4 Cactus.

De icon is de tweede SUV van Geely die op het modulaire BMA platform staat, na de conventioneler vormgegeven Bin Yue. Het platform wordt ook gebruikt door de Bin Rui sedan.

Geely zegt dat de Icon vanaf het begin is ontworpen als een wereldwijd model met als doel "een nieuw tijdperk van slimme mobiliteit te openen voor een nieuwe generatie gebruikers, een generatie die hightech, inspirerende voertuigen vereist."

Foto’s: Geely


REAGEER OP DIT BERICHT