Mini Cooper S 60th Anniversary

05-11-2019  |  Auteur:

Mini is al sinds de jaren '90 onderdeel van BMW, maar er is sindsdien veel veranderd. Er zijn veel meer modellen verschenen en de Mini is groter dan ooit.

In 2019 bestaat de originele BMC Mini 60 jaar, vandaar deze speciale uitvoering van de Cooper S, de "60 Years Edition". De auto is uitgevoerd in British Racing Green IV en heeft zwarte exterieur afwerking, racestrepen, 17 inch velgen en "60 Years" emblemen.

Binnenin veel bruin leder en groene biezen, een 8,8 inch infotainment systeem dat eigenschappen bevat als navigatie, Bluetooth en Apple CarPlay. De auto beschikt over veel uitrusting zoals sfeerverlichting, automatische koplampen en ruitenwissers, LED koplampen en achterlichten, Park Distance Control, achteruitrijcamera en meer.

Omdat deze 60 Years Edition een Cooper S is, heeft de auto een 2,0-liter viercilinder turbomotor gekoppeld aan een zeventraps automatische transmissie. Het vermogen is 192 pk, gelijk aan de normale uitvoering.

Er worden slechts 500 exemplaren gebouwd. Een daarvan werd getest door CarsIreland, die ook een Mini 30th Anniversary Edition mee had, om te zien hoe deze auto’s zijn veranderd door de loop der jaren. En er is nogal wat veranderd, zoals te zien is in de video.

Foto / video: CarsIreland

Mini Cooper S 60th Anniversary

REAGEER OP DIT BERICHT