Cool: Continental C.A.R.E.

09-10-2019  |  Auteur:

Continental heeft een innovatief bandenconcept ontwikkeld waarbij de band zichzelf kan oppompen tijdens het rijden.

Cool: Continental C.A.R.E. Cool: Continental C.A.R.E. Cool: Continental C.A.R.E. Cool: Continental C.A.R.E. Cool: Continental C.A.R.E.

Deze band, C.A.R.E. genoemd (Connected. Autonomous. Reliable. Electrified.), bevat sensoren die voortdurend data genereren over de profieldiepte, mogelijke schade, bandentemperatuur en bandenspanning.

De informatie van deze sensoren wordt verzonden naar ContiConnect Live waar iemand op afstand de conditie van de band kan beheren.

Dit is echter niet het echt interessante aan het concept.

Het wiel van de Continental C.A.R.E. band is voorzien van ingebouwde centrifugale pompen. Terwijl het voertuig versnelt, werken de in het wiel gegenereerde centrifugale krachten op de pomp om perslucht te genereren.

Continental gebruikt deze PressureProof-technologie om ervoor te zorgen dat de band altijd de juiste spanning heeft om de efficiëntie te verbeteren en de CO2-uitstoot te verminderen. Overtollige perslucht die wordt gegenereerd door de centrifugale krachten wordt opgeslagen in een geïntegreerde tank die indien nodig snel druk in de banden kan brengen.

De bandenfabrikant heeft niet gezegd of en wanneer deze technologie zijn weg zal vinden naar de productielijn. Wat Continental wel zegt, is dat dergelijke bandentechnologie een effectieve vorm van bandenbeheer zou kunnen bieden voor moderne robo-taxi-vloten door de prestaties te verbeteren en de kosten te optimaliseren. Een dergelijke band kan ook helpen bij de efficiëntie van particuliere elektrische en zelfrijdende voertuigen.

Eerder dit jaar ontwikkelde Continental zijn eigen 48-volt mild-hybride aandrijving die het van plan is te leveren aan geselecteerde autofabrikanten.

Foto’s: Continental


REAGEER OP DIT BERICHT