Aston Martin Vantage Roadster

08-10-2019  |  Auteur:

Aston Martin heeft de eerste officiële foto's gedeeld van de nieuwe Vantage Roadster. De V8 aangedreven roadster wordt getoond in pre-productievorm.

Aston Martin Vantage Roadster Aston Martin Vantage Roadster

Het veranderen van de Aston Martin Vantage in een roadster heeft tot een andere daklijn geleid. Ook de achterklep is flink gewijzigd om ruimte te bieden aan het nieuwe, stoffen vouwdak.

De kenmerkende achterzijde met zijn dunne LED achterlichten die de lijn van de ducktail spoiler volgen zijn hetzelfde gebleven, net als de bumpers en het tweezits interieur.

Aston Martin heeft geen technische details gedeeld, maar wij verwachten dat de nieuwe Vantage Roadster dezelfde 4,0-liter twinturbo V8 motor krijgt als het Coupé model. Die motor levert zo’n 510 pk, waarmee de Vantage met het vaste dak in 3,7 seconden versnelt van 0 naar 100 km/u.

Wel wordt verwacht dat de nieuwe Vantage Roadster zwaarder zal zijn dan de Coupé vanwege het vouwmechanisme voor het dak en aanpassingen aan het chassis. De prestaties zullen dus iets slechter zijn dan die van de Coupé.

Foto’s: Aston Martin


REAGEER OP DIT BERICHT