Hyundai i30 N Project C

11-09-2019  |  Auteur:

Hyundai heeft in Frankfurt de agressieve i30 N Project C onthuld.

Hyundai i30 N Project C Hyundai i30 N Project C

Hyundai prijst de snelle hatchback aan als een “lichtere, lagere, agressievere versie” van de gewone i30 N Performance. De ‘C’ in de naam verwijst naar ‘Area C’ op het Namyang R&D testcircuit van Hyundai, ‘carbon fiber’ en ‘center of gravity’ (zwaartepunt).

Het model wordt uitsluitend in Europa verkocht en er worden slechts 600 exemplaren gebouwd.

De i30 N Project C heeft een 2,0-liter viercilinder turbomotor die circa 280 pk en 353 Nm koppel produceert. Het koppel stijgt naar 378 Nm wanneer Overboost toegankelijk is. Het is in feite dezelfde motor als in de gewone i30 N met het Performance pakket.

Het belangrijkste verschil tussen het standaard model en de Project C is het gewicht. De voorsplitter, achterdiffuser, motorkap en de sideskirts zijn van met koolstofvezel versterkt kunststof.

De i30 N Project C staat standarad op gesmede 19 inch OZ Racing velgen die 22 kg besparen. Samen met de kuipstoelen die voorzien zijn van met koolstofvezel versterkt kunststof levert dit een gewichtsbesparing van 50 kg op ten opzichte van de i30 N.

Daarnaast is de rijhoogte verlaagd met 6 mm en ligt het zwaartepunt 8,8 mm lager dankzij nieuwe afstellingen van de dempers en de kortere veren.

Binnenin onderscheidt de i30 N Project C zich aan de hand van een aantal kleine details van minder krachtige uitvoeringen. Zo zijn de lichtblauwe accenten van de standaardauto vervangen door Deep Orange onderdelen.

Foto’s: Hyundai


REAGEER OP DIT BERICHT