McLaren Speedster

09-09-2019  |  Auteur:

McLaren bereidt de onthulling van de nieuwste toevoeging aan zijn Ultimate Series familie voor met de introductie van een Speedster.

McLaren Speedster

Onlangs werd een teaser afbeelding gedeeld dat laat zien dat de auto enkele karakteristieke McLaren stijlelementen combineert, maar over het algemeen verschilt de auto vrij veel van de rest van de serie, met name vanwege het ontbreken van een vast of verwijderbaar dak.

In voorgaande jaren bracht de ontwikkeling van een dakloos voertuig compromissen over hardtops met zich mee, maar dat lijkt niet het geval te zijn met de Speedster. McLaren marketingdirecteur Jamie Corstorphine zei dat de nieuwe hypercar alles in het werk zal stellen om de best mogelijke rijbeleving te bieden.

Er is ook verteld dat de verwachte McLaren Speedster de lichtste productieauto zal worden die McLaren ooit heeft gebouwd. Als dat waar is, dan zou de auto minder wegen dan de 1164 kg wegende McLaren F1. Indrukwekkend.

De nieuwe Speedster zal worden aangedreven door een aangepaste versie van de 4,0-liter twinturbo V8 motor die ook door de Senna wordt gebruikt.

Teaser: McLaren


REAGEER OP DIT BERICHT