Hyundai i30 N Project C

21-08-2019  |  Auteur:

Hyundai heeft een speciale, gelimiteerde uitvoering aangekondigd van de i30 N: de Project C.

Hyundai i30 N Project C Hyundai i30 N Project C Hyundai i30 N Project C

De lichtere en lagere i30 N Project C is geïnspireerd door de “Area C” testfaciliteit in Hyundai’s Namyang ontwikkelcentrum.

De Hyundai i30 N Project C debuteert volgende maand in Frankfurt en is voorzien van diverse aanpassingen op het gebied van ontwerp en prestaties.

Deze aanpassingen omvatten het gebruik van met koolstofvezel versterkt kunststof (CFRP) materialen en speciale 19 inch velgen waardoor de i30 N Project C “merkbaar lichter is dan de standaard i30 N en sneller reageert dan ooit.”

Ook zijn er aerodynamische aanpassingen gedaan waarvan Hyundai zegt dat ze "bijdragen aan de opwindende ervaring achter het stuur en nog meer rijplezier bieden."

Voorlopig zijn er slechts de officiële foto’s van een gecamoufleerde i30 N Project C. Te zien is dat de achterdiffuser prominenter is, dat de sideskirts dikker zijn en dat de auto is voorzien van lichtgewicht velgen.

De camouflage bevat een oranje sticker met de lay-out van het Area C circuit in Namyang.

Hyundai meldt niet dat de i30 Project C meer vermogen krijgt dan de i30 N Performance waarop hij is gebaseerd. Verwacht wordt dezelfde 2,0-liter viercilinder turbomotor met 275 pk en 353 Nm koppel.

Hyundai bouwt slechts 600 exemplaren van de i30 N Project C.

Foto’s: Hyundai


REAGEER OP DIT BERICHT