Jaguar XE review

12-08-2019  |  Auteur:

Kopers van hoogwaardige compacte sportsedans kiezen veelal voor Duitse merken, zoals BMW, Mercedes-Benz en Audi. Er zijn echter alternatieven, zoals de alom geroemde Alfa Romeo Giulia de vernieuwde Jaguar XE.

De nieuwe Jaguar XE is het onderwerp van de review van het Australische CarSales. Het oordeel is dat de auto vrij goed in zo’n beetje alles is.

Vergeleken met de vorige versie, ziet de nieuwe XE er agressiever uit, met nieuwe LED koplampen en achterlichten, andere bumpers en, in de R-Dynamic uitvoering, enkele donkere accenten.

Het interieur kreeg ook een subtiele facelift en bevat nu een 5,5 inch infotainment systeem, een 12,3 inch digitaal instrumentenpaneel, een ClearSight achteruitrijcamera en een nieuw stuur. De gebruikte materialen zijn van betere kwaliteit, dus hopelijk behoort gerammel tot de verleden tijd.

Richt de wielen in de richting die je wilt gaan en de XE reageert onmiddellijk, dankzij het nauwkeurige en directe stuurgedrag. Het rijgedrag is ook vrij goed op 18 of 19 inch velgen, maar met 20 inch velgen begint de auto te wiebelen, zelfs met de adaptieve dempers.

Is de Jaguar XE genoeg verbeterd om kopers weg te lokken van zijn directe rivalen en is hij zijn geld waard? Bekijk de video.

Foto / video: carsales.com.au

Jaguar XE review

REAGEER OP DIT BERICHT