Audi RS5 Sportback review

11-08-2019  |  Auteur:

Audi Sport heeft goed werk afgeleverd met het ontwerp van de nieuwe RS5 Sportback. De meest extreme versie van de vierdeurs coupé ziet er agressief uit, is erg praktisch en bijzonder snel.

Dankzij een 2,9-liter twinturbo V6 motor die 450 pk en 600 Nm koppel produceert, de achttraps automatische transmissie en vierwielaandrijving versnelt de RS5 Sportback van 0 naar 96 km/u in 3,8 seconden. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u, maar kan worden verhoogd naar 280 km/u met het optionele Dynamic Plus pakket.

Dit pakket bevat tevens carbon keramische voorremmen. Ook is er het Dynamic pakket, waarbij een elektronisch geregelde ophanging het weggedrag in Comfort verhoogt, zelfs op de 20 inch velgen, of alles stijver maakt, met een druk op de knop.

De nieuwste RS5 Sportback klinkt zelfs goed, maar beschikt over een geluidsgenerator in het interieur en dat is waarschijnlijk een van zijn zwakke plekken.

Verder is er voldoende ruimte achterin voor volwassenen, een erg praktische kofferbak en goed zicht rondom. Het (gedateerde) MMI infotainment systeem, met een 8,3 inch scherm, Apple CarPlay en Android Auto, is gebruiksvriendelijk en doet zijn werk goed, terwijl optioneel gekozen kan worden voor een digitaal instrumentenpaneel.

Een van de grootste minpunten van de nieuwe RS5 Sportback is waarschijnlijk zijn prijs. Het is echt oppassen met het aanklikken van opties. De echte vraag die Roadshow probeert te beantwoorden is of de auto beter is dan bijvoorbeeld een BMW M3.

Foto / video: Roadshow

Audi RS5 Sportback review

REAGEER OP DIT BERICHT