Rivian R1S & R1T

10-06-2019  |  Auteur:

De baas van Rivian heeft enkele interessante zaken onthuld over het bedrijf en zijn voertuigen tijdens een interview met The Drive.

Rivian R1S & R1T Rivian R1S & R1T

Rivian werd tien jaar geleden opgericht en presenteerde in 2011 een elektrische sportwagen. Daarna werd het stil rond het bedrijf. In 2018 werden tijdens de LA Auto Show een SUV en een pick-up truck getoond, de R1S en R1T.

De twee modellen staan op de skateboard architectuur van Rivian en richten zich op avonturiers. Het resultaat daarvan is dat het bedrijf zoekt naar manieren om de R1S en R1T ver van laadstations te kunnen gebruiken.

“We hebben het voertuig zo ontworpen dat je extra accupakketten kunt hebben”, vertelde Scaringe. “Je kunt een Rivian ook opladen met een andere Rivian.”

Kopers van elektrische voertuigen maken zich het meest zorgen om laadtijden. De tijd die nodig is om een elektrisch voertuig op te laden daalt, vooral met 800 volt technologie zoals in de Porsche Taycan.

Volgens Rivian zullen kopers 321 km kunnen rijden na een laadtijd van 30 minuten. Rivian heeft investeringen van meer dan 1 miljard dollar binnengesleept van bedrijven als Ford en Amazon en wil zowel de R1S als de R1T eind 2020 op de markt brengen.

Foto's: Rivian


REAGEER OP DIT BERICHT