Aston Martin AM-RB 003 Valhalla

14-03-2019  |  Auteur:

De CEO van Aston Martin, Andy Palmer, heeft wellicht de naam onthuld van de verwachte AM-RB 003 hypercar.

Aston Martin AM-RB 003 Valhalla Aston Martin AM-RB 003 Valhalla Aston Martin AM-RB 003 Valhalla Aston Martin AM-RB 003 Valhalla Aston Martin AM-RB 003 Valhalla Aston Martin AM-RB 003 Valhalla Aston Martin AM-RB 003 Valhalla

Palmer sprak met Autonews Europe en zei “Valhalla is een naam die we hebben geregistreerd in ons namenboek”. Hij bevestigde echter niet dat de naam aan de 003 gegeven zou worden, die in 2021 moet verschijnen en wordt aangedreven door een nieuwe V6 hybride aandrijving die door Aston Martin zelf ontwikkeld wordt.

Volgens Aston Martin, krijgt de AM-RB 003 (waarvan slechts 500 exemplaren worden gebouwd) prestaties die zich kunnen meten met bestaande hypercars.

Net als de Valkyrie werd de 003 ontwikkeld met de hulp van Red Bull Advanced Technologies, een divisie van het Red Bull Racing Formule 1 team. Palmer benadrukte hoeveel het betekent voor het bedrijf om samen te werken met Red Bull baas Adrian Newey aan dit project. Newey blijkt geobsedeerd door het besparen van gewicht.

Hij gebruikte het ontwerp van de cockpit als voorbeeld, waar een infotainment scherm ontbreekt. In plaats daarvan is er een houder voor de smartphone. “In dit type auto’s wil je overal waar het mogelijk is gewicht besparen. Je hebt al een smartphone in je zak,” aldus de Aston Martin baas.


REAGEER OP DIT BERICHT