Twee nieuwe Audi EV concepten

14-03-2019  |  Auteur:

Audi bereidt de introductie van twee futuristische conceptauto's voor.

Twee nieuwe Audi EV concepten Twee nieuwe Audi EV concepten Twee nieuwe Audi EV concepten Twee nieuwe Audi EV concepten Twee nieuwe Audi EV concepten Twee nieuwe Audi EV concepten

Kort na de onthulling van de Q4 e-tron Concept in Genève, vertelde Audi baas Marc Lichte aan Autocar dat er dit jaar nog twee nieuwe concepten worden getoond; een in Shanghai en een in Frankfurt.

“We hebben conceptauto’s zoals de Q4 e-tron die min of meer productiegereed zijn, en we hebben het tegenovergestelde, auto’s die pas over 10 of 15 jaar verschijnen, zoals de Aicon. Er zal een in Shanghai worden getoond en een andere in Frankfurt.”

Lichte deelde geen details over de Audi conceptauto die in Frankfurt wordt getoond, maar hij zei dat het Shanghai model “een visie zal zijn van een batterij-elektrisch voertuig over 10 jaar”.

Het Shanghai concept van Audi krijgt een uniek interieur ontwerp dankzij de toepassing van Level 4 autonomie.

Audi houdt zich niet in voor wat betreft volledig elektrische voertuigen. Het bedrijf is vorig jaar begonnen met de bouw van de eerste, nieuwe elektrische voertuig in de vorm van de e-tron SUV. Audi heeft al bevestigd dat er een e-tron Sportback versie in de planning staat. Ook zal een e-tron GT sedan worden gebouwd als variant van de Q4 e-tron.


REAGEER OP DIT BERICHT