(Nog) meer Volkswagen EV’s

12-03-2019  |  Auteur:

Het ambitieuze plan van de Volkswagen Groep om tegen 2028 vijftig nieuwe elektrische voertuigen te lanceren is nog ambitieuzer geworden.

Tijdens de jaarlijkse mediaconferentie van Volkswagen AG kondigde het bedrijf aan dat het in de volgende tien jaar bijna 70 nieuwe elektrische modellen op de markt wil brengen.

Het resultaat hiervan is dat het beoogde aantal voertuigen dat zal worden gebouwd op de elektrische platformen van de VW Groep stijgt van 15 miljoen naar 22 miljoen.

Het bedrijf investeert meer dan 30 miljard euro tegen 2023 om de voertuigen te elektrificeren. Volgens Volkswagen amken EV’s tegen 2030 40 procent uit van de vloot van de Groep.

De eerste van de nieuwe generatie elektrische voertuigen gaat dit jaar in productie: de Audi e-tron en de Porsche Taycan. Zij worden gevolgd door de Volkswagen ID hatchback, VW ID Crozz, Seat el-born, Skoda Vision E, VW ID Buzz en VW ID Vizzion.

Bij dit massale elektrische offensief steunt de VW Groep op LG Chem, SKI, CATL en Samsung als strategische leveranciers van batterijcellen. Ook wordt gekeken naar mogelijke deelname in batterijcel productiefaciliteiten in Europa.

Ook heeft Volkswagen een omvangrijk programma ondertekend dat gericht is op het bereiken van een volledig CO2-neutraal evenwicht op alle gebieden, van vloot tot productie tot administratie tegen 2050. Het bedrijf zegt dat dit zijn volledige betrokkenheid bij de klimaatdoelen in Parijs toont.

(Nog) meer Volkswagen EV’s (Nog) meer Volkswagen EV’s (Nog) meer Volkswagen EV’s

REAGEER OP DIT BERICHT