Audi RS4 Avant review

09-01-2019  |  Auteur:

Net als de meeste nieuwe auto's tegenwoordig, volgt de nieuwste Audi RS4 Avant de trend waarbij motoren kleiner worden, maar worden geholpen door turbo's. Dit betekent dat de auto niet meer leverbaar is met een atmosferische V8 motor.

De nieuwe Audi RS4 Avant heeft een twinturbo 2,9-liter V6 motor, die erg goed klinkt. De motor produceert 450 pk en 50 procent meer koppel dan voorheen: 600 Nm.

Dankzij dit extra koppel voelt de Audi RS4 Avant aan alsof hij steeds maar doorgaat, ongeacht de snelheid of gekozen versnelling. Dit, gecombineerd met het geweldige weggedrag, het scherpe sturen, het rijcomfort - zelfs met de 20 inch velgen - en het aantrekkelijke ontwerp en de sportstoelen, maken het een zeer begeerd model.

Het gebruiksgemak is ook groot; de nieuwste Audi RS4 Avant heeft een van de grootste bagageruimtes in het segment. Kinderen en volwassenen hebben genoeg ruimte op de achterbank.

Uiteraard zijn er ook minpunten, zoals de namaak ventilatieopeningen en een tablet-achtig infotainment systeem dat niet kan worden bediend met een touchscreen.

CarBuyer heeft de auto getest en was onder de indruk.

Audi RS4 Avant review

REAGEER OP DIT BERICHT