Nieuwe Tesla Roadster

07-11-2018  |  Auteur:

De nieuwe generatie Tesla Roadster is in aantocht en belooft erg bijzonder te worden.

Nieuwe Tesla Roadster Nieuwe Tesla Roadster Nieuwe Tesla Roadster Nieuwe Tesla Roadster Nieuwe Tesla Roadster Nieuwe Tesla Roadster

Volgens Tesla baas Elon Musk zal de nieuwe Roadster elk record geplaatst door hybride hypercars breken.

Tijdens een interview met Recode, zei Elon Musk dat het belangrijk is voor een elektrische sportwagen om sneller te zijn dan welk benzine-aangedreven alternatief dan ook.

“De nieuwe generatie Roadster zal de snelste sportwagen op ieder vlak zijn”, vertelde hij. “De snelste acceleratie, hoogste topsnelheid, beste weggedrag.”

Tesla is niet de enige autobouwer die gelooft dat elektrificatie de toekomst is van snelle auto’s. Het Kroatische Rimac ontwikkelt zijn tweede generatie elektrische hypercar en bindt de strijd aan met de nieuwe Tesla. Ook McLaren is ervan overtuigd dat elektrische aandrijvingen binnenkort een belangrijke rol gaan spelen in de wereld van de snelle auto’s.

Tijdens de onthulling van de nieuwe Roadster, vertelde Elon Musk dat het een 200 kWh accupakket krijgt, zal versnellen van 0 naar 96 km/u in 1,9 seconden en een topsnelheid haalt van meer dan 400 km/u.


REAGEER OP DIT BERICHT