Vaarwel Volkswagen Beetle

14-09-2018  |  Auteur:

Volkswagen heeft bevestigd dat de productie van de Beetle zal worden gestopt in 2019.

Vaarwel Volkswagen Beetle Vaarwel Volkswagen Beetle Vaarwel Volkswagen Beetle Vaarwel Volkswagen Beetle Vaarwel Volkswagen Beetle Vaarwel Volkswagen Beetle Vaarwel Volkswagen Beetle

Ter gelegenheid hiervan introduceert Volkswagen de Beetle Final Edition die leverbaar wordt als coupé en cabriolet. Het model krijgt inspiratie van de Beetle Última Edición (Last Edition) uit 2003 waarmee het einde van de productie van de eerste generatie Beetle in Mexico werd gevierd.

Hierdoor zal de Beetle Final Edition leverbaar zijn in twee unieke kleuren: Safari Uni en Stonewashed Blue - een eerbetoon aan de Beetle Última Edición die alleen leverbaar was in beige en lichtblauw. Klanten kunnen ook kiezen uit andere kleuren zoals Pure White, Deep Black Pearl en Platinum Grey.

De basisuitvoering van de Final Edition beschikt over een aangepast exterieur met spiegels in de kleur van de carrosserie, een open dak (op de coupé) en 17 inch lichtmetalen velgen.

Het interieur biedt plaats aan grotere wijzigingen; het model beschikt over half stof/half lederen stoelen en een lederen stuur met een unieke Beetle clip. Ook heeft het model roestvrijstalen pedalen, automatisch klimaatcontrole en sfeerverlichting. Andere hoogtepunten zijn een 6,3 inch Composition Media infotainment systeem, glanzend zwarte afwerking en een keyless entry systeem met een startknop.

De luxere Final Edition uitvoering heeft bovendien bi-xenon koplampen, LED dagrijlichten en LED achterlichten. Het model heeft ook unieke 18 inch lichtmetalen velgen die lijken op de velgen van de Beetle Última Edición.

Het interieur lijkt erg op dat van de basisuitvoering, maar de luxere variant heeft ruitgestikte lederen stoelen en een Discover Media infotainment systeem met GPS navigation. Het model beschikt standaard ook over een Fender audiosysteem.

Ongeachte welke uitvoering wordt gekozen beschikt de Beetle over een 2,0-liter viercilinder turbomotor die 176 pk en 249 Nm koppel produceert. De motor is gekoppeld aan een zestraps automatische versnellingsbak.


REAGEER OP DIT BERICHT