Officieel: DS3 Crossback

14-09-2018  |  Auteur:

DS heeft de gloednieuwe DS3 Crossback officieel onthuld.

Officieel: DS3 Crossback Officieel: DS3 Crossback Officieel: DS3 Crossback Officieel: DS3 Crossback Officieel: DS3 Crossback Officieel: DS3 Crossback Officieel: DS3 Crossback Officieel: DS3 Crossback Officieel: DS3 Crossback Officieel: DS3 Crossback

De nieuwe crossover heeft een prominente grille, geflankeerd door DS Matrix LED Vision koplampen en verticale LED dagrijlichten. Ook heeft de Crossback kunststof carrosseriedelen, een relatief plat dak en een controversieel “golf” accent in de buurt van de B-stijl.

Daarnaast heeft de DS3 Crossback deurgrepen die lijken op die van de Range Rover Velar. Ze komen automatisch naar buiten wanneer de auto wordt ontsloten en trekken zich terug wanneer de auto op slot gaat.

In het interieur zijn een digitaal instrumentenpaneel, een head-up display en een 10,3 inch infotainment systeem te vinden. Andere hoogtepunten zijn een stuur met vlakke onderkant, ruitvormige ventilatiegaten en een Focal audiosysteem met 12 luidsprekers. De kofferruimte biedt ruimte aan 352 liter bagage.

Omdat DS wil dat eigenaren iets “zeer persoonlijks” kunnen rijden, wordt de DS3 Crossback aangeboden met tien carrosseriekleuren, drie dakkleuren en tien velgkeuzes. Ook biedt DS vijf inspiratie varianten aan: DS Montmartre, DS Bastille, DS Performance Line, DS Rivoli en DS Opera.

Het model zal worden aangeboden met zowel benzine- als dieselmotoren, maar het grote nieuws is de elektrische aandrijving in de DS3 Crossback E-Tense. Het model heeft een elektromotor die 136 pk (100 kW) en 260 Nm koppel genereert. Daarmee versnelt de crossover van 0 naar 100 km/u in 8,7 seconden.

Wat actieradius betreft, de 50 kWh accu van de E-Tense zorgt ervoor dat chauffeurs meer dan 300 km kunnen rijden op een enkele lading. Wanneer de accu leeg is, kan deze in vijf uur volledig worden opgeladen met een 11 kW Wall Box. Opladen tot 80 procent duurt slechts 30 minuten.

Naast de elektrische aandrijving, wordt de DS3 Crossback aangeboden met benzine- en dieselmotoren. Er zijn drie PureTech benzinemotoren met vermogens van 100 pk, 130 pk en 155 pk. De enige dieselmotor wordt een 1,5-liter BlueHDi motor met 100 pk.

De DS3 Crossback debuteert op de Autosalon van Parijs en zal in 2019 worden gelanceerd.


REAGEER OP DIT BERICHT