Aston Martin Rapide E

13-09-2018  |  Auteur:

Aston Martin heeft meer details gedeeld over de productieversie van de Rapid E, de verwachte batterij-elektrische versie van het vierdeurs model.

Aston Martin Rapide E Aston Martin Rapide E Aston Martin Rapide E Aston Martin Rapide E

Van de volledig elektrische Aston Martin Rapide E worden slechts 155 exemplaren gebouwd. De auto beschikt over een geavanceerde 800 V elektrische architectuur en een 65 kWh accupakket.

Het accupakket bevindt zich op dezelfde plek waar de 6,0-liter V12 motor, diens versnellingsbak en brandstoftank waren gemonteerd in de benzine-aangedreven Rapide.

Een tweetal elektromotoren bevinden zich aan de achterzijde en produceren 610 pk en 950 Nm koppel. Volgens Aston Martin versnelt de Rapide E van 0 naar 96 km/u in minder dan 4 seconden, en van 80 naar 110 km/u slechts 1,5 seconden. De actieradius zou meer dan 320 km zijn.

De elektrische Aston Martin zal niet alleen geschikt zijn voor de standaard 50 kW oplader (die oplaadt met een snelheid van 300 km per uur) maar ook met 800 V laders die 100 kW of meer leveren. Daarmee stijgt de laadsnelheid naar 500 km per uur.

Bij de ontwikkeling van de Rapide E heeft Aston Martin samengewerkt met Williams Advanced Engineering. Het exterieur is – net als het onderstel – aerodynamisch geoptimaliseerd. Ook kreeg de auto een nieuwe set velgen, gehuld in speciale Pirelli P Zero banden die een lagere rolweerstand hebben en minder geluid doorgeven.


REAGEER OP DIT BERICHT