Mercedes-Benz GLE schets

12-09-2018  |  Auteur:

Mercedes-Benz heeft een onthullende schets gedeeld van de gloednieuwe GLE, vooruitlopend op het debuut, volgende maand tijdens de Autosalon van Parijs.

Mercedes-Benz GLE schets Mercedes-Benz GLE schets Mercedes-Benz GLE schets Mercedes-Benz GLE schets

De schets biedt een redelijke blik op hoe het exterieur van de GLE eruit gaat zien. Alleen de proporties kloppen niet helemaal. 

Gelukkig zijn er al foto’s opgedoken van de nieuwe GLE waardoor we precies weten hoe de SUV eruit ziet. 

De GLE in de schets heeft een andere grille dan de echte auto. De grille heeft twee horizontale balken in plaats van een. Ook lijken de koplampen iets compacter te zijn dan die van het eindproduct. 

Mercedes-Benz introduceert tegelijk nieuwe motoren en uitvoeringen waardoor de nieuwste GLE aantrekkelijk moet worden voor een breder publiek. Zo zal een nieuwe GLE versie de 3,0-liter zescilindermotor krijgen met circa 362 pk en 500 Nm koppel. Deze motor wordt gekoppeld aan een EQ Boost functie waarmee het vermogen kort stijgt met een extra 22 pk en 250 Nm koppel. 

Andere motoren zijn een 3,0-liter zescilinderdieselmotor in twee uitvoeringen, met 282 pk en 600 Nm koppel en met 335 pk en 700 Nm koppel. Een 4,0-liter twinturbo V8 motor met tussen 563 en 603 pk drijven de GLE 63 en GLE 63 S modellen aan.


REAGEER OP DIT BERICHT