McLaren 720S video

12-08-2018  |  Auteur:

We weten allemaal dat de McLaren 720S snel is. Heb je je ooit afgevraagd waarom deze supercar zo snel is? Raketwetenschapper Ryan W. Conversano legt het uit.

McLaren 720S video

Een van de belangrijkste redenen van de indrukwekkende prestaties van de 720S is zijn aerodynamische vorm. Prioriteit bij de 720S was de aerodynamica. Het ontwerp van het exterieur draagt aanzienlijk bij aan de snelheid van de supercar.

McLaren heeft geen scherpe lijnen en hoeken toegepast in het ontwerp. De 720S heeft daarentegen een combinatie van vloeiende oppervlakken, bochtige hoeken en gladde vormen die zorgt voor een betere stroomlijn maar nog steeds voldoende downforce levert.

Daarnaast maakt de McLaren 720S gebruik van een indrukwekkende aandrijving. De twinturbo 4,0-liter V8 motor levert officieel 720 pk. Maar we weten dat de motor krachtiger is dan McLaren beweert.

De toepassing van koolstofvezel zorgt ervoor dat de 720S aanzienlijk minder weegt dan zijn concurrenten. Dit zorgt niet alleen voor een beter brandstofverbruik, maar ook voor een snellere acceleratie.


REAGEER OP DIT BERICHT