SSC Tuatara teaser

11-08-2018  |  Auteur:

Zeven jaar nadat de Tuatara oorspronkelijk werd onthuld, heeft SSC Noord-Amerika plannen aangekondigd om de productieversie te onthullen tijdens Monterey Car Week.

SSC Tuatara teaser SSC Tuatara teaser SSC Tuatara teaser

Er is slechts weinig bekend over de auto. Volgens het bedrijf wordt de Tuatara een “volgende generatie hypercar met een onvergelijkbare stroomlijn, circuitachtige rijeigenschappen en een topsnelheid dat gemakkelijk het huidige wereldrecord overstijgt”.

SSC deelde geen cijfers, maar de laatste bewering suggereert dat de Tuatara sneller zal zijn dan de topsnelheid van de Koenigsegg Agera RS: 457,94 km/u.

De Tuatara zou eerst in 2013 verschijnen. De langere ontwikkeltijd zorgt voor “onvergelijkbare prestaties” evenals een opvallende verschijning.

De teaser afbeeldingen wijzen erop dat het productiemodel erg lijkt op het concept. Wel is de achterbumper anders en zijn de eindpijpen driehoekig van vorm. Waarschijnlijk zijn er meer wijzigingen.

Het is onduidelijk of de auto nog steeds een twinturbo 6,9-liter V8 motor krijgt die 1368 pk en 1733 Nm koppel produceert.

Veel vragen zullen worden beantwoord wanneer de SSC Tuatara zijn debuut maakt op 24 augustus.


REAGEER OP DIT BERICHT