Audi SPP R8 V10 Plus

11-07-2018  |  Auteur:

Audi R8-fans kunnen nu een zeer speciale Audi Sport Performance Parts-versie van hun favoriete superwagen aanschaffen, die naar verluidt de meest capabele tot nu toe is dankzij zijn in de autosport beproefde verbeteringen.

Audi SPP R8 V10 Plus Audi SPP R8 V10 Plus Audi SPP R8 V10 Plus

Audi Sport biedt wereldwijd slechts 44 exemplaren aan. De speciale R8 genereert extra downforce met dank aan een agressiever aeropakket.

Het aeropakket werd in een windtunnel ontwikkeld en exclusief gebouwd van CFRP. Deel van het pakket zijn de vaste achtervleugel en diffuser.

Andere kenmerken zijn de Audi Sport sideskirts, opvallender luchtinlaten, extra luchtstroomelementen, 20 inch multispaaks velgen, keramische remschrijven voor en achter en een diepere splitter.

Al deze aerodynamische aanpassingen resulteren in een aanzienlijke toename van downforce. Volgens Audi genereert deze R8 bij 330 km/u 250 kg downforce. Dat is meer dan 100 kg meer dan het standaard V10 Plus model.

Bij 150 km/u genereert het CFRP pakket 52 kg downforce.

Het interieur bevat een alcantara stuur met een rode 12 uur markering, een achteruitrijcamera, Audi Smartphone interface, kuipstoelen in geperforeerd nappa leder, MMI navigatie, Audi connect online diensten en het volledig digitale Audi Virtual Cockpit.


REAGEER OP DIT BERICHT