Renault T High RS Racing

11-07-2018  |  Auteur:

Renault past met veel succes de RS behandeling toe op zijn hatchback modellen. Ook heeft Renault zijn bedrijfswagens weleens voorzien van een vleugje Renault Sport, maar dit is iets compleet anders.

Dit is de T High Renault Sport Racing en is niet gemaakt door Renault; althans niet door de autobouwer: Renault Trucks maakt al sinds 2001 deel uit van de Volvo Groep.

Wel deelt het zijn naam met de autofabrikant en levert zijn vrachtauto’s aan het F1 team. Nu heeft het bedrijf een speciale vrachtauto gebouwd.

De vrachtauto is gebaseerd op de T serie trekker en is zowel van binnen als van buiten uitgevoerd in de kleuren van het raceteam: geel en zwart.

De glanzend zwarte buitenspiegels, grille en logo’s steken mooi af tegen de gele lakkleur. De velgen zijn geel om bij de  carrosserie te passen en het interieur is voorzien van Recaro stoelen en stuur, beide gehuld in zwart leder met gele stiksels.

Motorisch zijn er geen wijzigingen. De 13 liter zescilinder dieselmotor beschikt over 520 pk en maar liefst 2.550 Nm koppel.

Renault Trucks bouwt slechts 99 individueel genummerde exemplaren van de T High Renault Sport Racing editie.

Renault T High RS Racing Renault T High RS Racing Renault T High RS Racing Renault T High RS Racing Renault T High RS Racing Renault T High RS Racing Renault T High RS Racing Renault T High RS Racing Renault T High RS Racing Renault T High RS Racing

REAGEER OP DIT BERICHT