Audi e-Tron virtuele spiegels

10-07-2018  |  Auteur:

De Audi e-Tron crossover wordt niet alleen het eerste volledig elektrische productievoertuig voor Audi, maar het wordt ook het eerste productievoertuig dat camera's heeft in plaats van buitenspiegels.

Het systeem heet de Audi Virtual Mirror en bestaat uit twee kleine camera’s op pootjes waar je normaal gesproken de buitenspiegels vindt. Beelden die deze camera’s vastleggen worden doorgstuurd naar twee kleine aanraakdisplays in de buurt van de deurgrepen.

Autobouwers spelen al enkele jaren met dit idee maar vanwege regelgeving zijn deze camera’s niet toegelaten voor straatauto’s. Het gebruik van deze virtuele spiegels stelt Audi in staat de stroomlijn van de elektrische crossover te verbeteren, waardoor de erg belangrijke actieradius toeneemt.

Behalve de nieuwe spiegels en schermen, onderscheidt het interieur van de Audi e-Tron zich van andere Audi modellen door een speciaal dashboard dat twee touchscreens bevat waarmee bijna alle voertuigfuncties kunnen worden bediend. Ook is er het Audi Virtual Cockpit op de plek van de traditionele klokken.

De Audi e-Tron wordt aangedreven door een 95 kWh accupakket, een elektromotor op de vooras en twee elektromotoren op de achteras. Totaal wordt zo’n 430 pk gegenereerd. De crossover heeft een actieradius van 400 km.

Audi e-Tron virtuele spiegels Audi e-Tron virtuele spiegels

REAGEER OP DIT BERICHT