Details Kia Niro EV

08-06-2018  |  Auteur:

Kia heeft de Niro EV onthuld tijdens de Busan autoshow in Korea. Ook werden nieuwe details gedeeld.

Details Kia Niro EV Details Kia Niro EV Details Kia Niro EV Details Kia Niro EV

Het lijkt erop dat de Niro EV veel gemeen heeft met de Hyundai Kona Electric. Kia bevestigde namelijk dat de 150 kW/395 Nm elektromotor alleen de voorwielen aandrijft. Eerder werd gezegd dat de Niro EV de aandrijving zou krijgen van de Ioniq Electric (88 kW/295 Nm).

Volgens Kia versnelt de Niro EV van 0 naar 100 km/u in 7,8 seconden, of 0,4 seconden langzamer dan de kleinere Kona Electric. De actieradius van de Niro EV zou "meer dan 380 kilometer" per lading van de 64 kWh accu zijn.

De Kia Niro EV met de kleinere 39,2 kWh accu zou een actieradius hebben van 240 km. Ter vergelijking, de Kona Electric kan 470 km afleggen in de uitvoering met een groot bereik, en 300 km in standaarduitvoering.

Door gebruik te maken van een 100 kW snellader, kan de Kia Niro EV in 54 minuten 80 procent worden opgeladen.

Stijlelementen omvatten een gesloten versie van de kenmerkende 'tiger nose' grille met geïntegreerde laadpoort, pijlpuntvormige LED dagrijlichten in de voorbumper, 17 inch vijfspaaks velgen, unieke bumpers en nieuwe LED achterlichten om de elektrische versie te onderscheiden van de andere Niro modellen.

Voor het eerst onthulde Kia het interieur van de elektrische Niro, compleet met nieuwe functies en stijlelementen. De lichtblauwe accenten van het exterieur krijgen een vervolg in het interieur.

Een nieuw sfeerverlichting systeem laat chauffeurs een van zes kleuren kiezen, terwijl de deurpanelen zijn voorzien van nieuwe glanzend zwart en blauwe inserts die, volgens Kia, "de futuristische sfeer van het interieur" verbeteren.

Het 7,0-inch infotainment systeem van de hybride versies is aanwezig, maar krijgt EV-specifieke functies zoals de locatie van oplaadpunten en een accumonitor. Het instrumentenpaneel krijgt een nieuw 7,0-inch display zodat chauffeurs rijgegevens en EV aandrijvingdata recht voor zich zien.

Kia heeft de Niro EV ook uitgerust met de nieuwste rijassistenten, waaronder adaptieve cruise control en Lane Following Assist – waarbij de adaptieve cruise control en Lane Assist functies worden gecombineerd zodat het voertuig semi-autonoom kan rijden tussen 0 en 130 km/u.


REAGEER OP DIT BERICHT