2020 Volkswagen Golf R

04-06-2018  |  Auteur:

Omdat concurrenten als Honda, Mercedes-Benz, Audi en BMW hun snelle hatchbacks meer vermogen geven, staat Volkswagen er een beetje verloren bij met zijn Golf R, de auto is verfijnd maar niet krachtig genoeg. Sales- en marketingbaas Jürgen Stackman wil hier een eind aan maken.

2020 Volkswagen Golf R 2020 Volkswagen Golf R 2020 Volkswagen Golf R 2020 Volkswagen Golf R 2020 Volkswagen Golf R 2020 Volkswagen Golf R

Van de achtste generatie Volkswagen Golf zal een R model verschijnen waarbij eerdere uitvoeringen in vergelijking tam lijken.

Stackman vertelde Auto Express dat het R merk van Volkswagen zijn rationele beeld moet laten varen.

“Het R merk gaat extreem. De rol van R is dat het niet rationeel is; niemand heeft een compacte auto nodig met 400 pk, maar is er ruimte voor? Zeker en dat is het terrein van R”, zei hij.

De volgende Golf R zal worden aangedreven door een 2,0-liter viercilinder turbomotor, net als de huidige auto. Uitgebreide aanpassingen zorgen echter voor een vermogen van 400 pk, overeenkomstig dat van de Audi RS3 en de volgende generatie Mercedes-AMG A45.

Waarschijnlijk past Volkswagen een soort hybride technologie toe in de Golf R. Er zou een 48 volt systeem kunnen worden geplaatst, naast een doorontwikkelde zeventraps DSG automaat en 4MOTION vierwielaandrijving. Daarmee belooft R van de achtste generatie Golf een geheel andere beest te worden dan het huidige model.

Volkswagen zou ook van plan zijn het exterieur van de auto aan te passen zodat het er net zo extreem uitziet als het rijdt. Wij verwachten agressieve voor- en achterbumpers, volop koolstofvezel accenten en grote eindpijpen.

De achtste generatie Golf verschijnt volgend jaar. De R versie zal in een later stadium worden onthuld, waarschijnlijk na de GTI.


REAGEER OP DIT BERICHT