Autonoom: Audi Aicon

12-05-2018  |  Auteur:

Audi heeft bevestigd dat in 2021 een volledig zelfrijdende auto verschijnt op basis van de Aicon conceptauto.

Autonoom: Audi Aicon Autonoom: Audi Aicon Autonoom: Audi Aicon Autonoom: Audi Aicon Autonoom: Audi Aicon Autonoom: Audi Aicon

Audi onthulde de opvallende Aicon tijdens de Frankfurt autoshow in 2017, maar liet niet weten of de auto geproduceerd zou worden. Afgelopen week werd tijdens een General Meeting gezegd dat de auto toch zal worden gebouwd.

Op dit moment is het lastig om te zeggen hoe erg de productieauto van het concept zal afwijken. Het concept viel erg in de smaak, met name dankzij de slanke flanken, de bochtige carrosserie, korte overhangen voor en achter, de lange voorruit, smalle zijruiten en unieke koplampen en achterlichten.

Het Audi Aicon concept werd aangedreven door vier elektromotoren, gemonteerd op de voor- en achteras. Gezamenlijk genereren de motoren zo’n 360 pk. Audi heeft zich niet gericht op prestaties, maar op actieradius; het concept zou in theorie tussen 700 en 800 km kunnen afleggen op een enkele lading.

Aangezien het nog drie jaar duurt voor we het productiemodel zien, zou de actieradius nog weleens kunnen stijgen.

De Audi Aicon krijgt in 2021 meteen concurrentie van de BMW iNEXT, een volledig autonome en volledig elektrische luxe vierdeurs auto.


REAGEER OP DIT BERICHT