McLaren verklaart Senna

16-04-2018  |  Auteur:

McLaren noemt zijn supercars steeds anders. Hoewel het moderne tijdperk werd begonnen met de MP4-12C (de nummering van de F1 raceauto's), werd gewisseld naar een driecijferig getal dat het vermogen aangaf plus een letter, vandaar de 650S, 570S en GT en 720S. Het topmodel werd echter P1 genoemd en nu heet de nieuwste McLaren hypercar de Senna.

Toen we voor het eerst hoorden dat McLaren zijn straatlegale supercar vernoemde naar een van de meest legendarische autocoureurs, waren we in de war. Het lijkt erop dat wij niet de enigen waren, omdat McLaren een video heeft gedeeld met een uitleg waarom de nieuwste hypercar de Senna naam heeft gekregen.

"Zijn waarden en zijn gedrevenheid en vastberadenheid, zijn zoektocht naar uitmuntendheid hebben niet alleen zijn leven beïnvloed, maar ook de manier waarop we auto's maken bij McLaren," zei Dan Parry-Williams, McLaren ontwerpdirecteur.

"Er is de beroemde opname van hem die zegt, als je denkt dat je het meeste hebt gedaan wat je mogelijk kunt, kun je iets hoger reiken, een beetje verder gaan," voegde hij eraan toe. "Dat is een voorbeeld van onze benadering van deze auto met het verleggen van grenzen die we nog niet eerder hebben verlegd."

McLaren verklaart Senna

REAGEER OP DIT BERICHT