Mercedes-Benz CLS review

15-04-2018  |  Auteur:

Wanneer je een auto zoekt die iets onconventioneler is dan een gemiddelde Mercedes E-klasse, dan is de gloednieuwe CLS wellicht een goede keuze.

Op papier lijkt de derde generatie CLS een leuke gezinsauto; zo is de kofferbak redelijk groot. Het laden van bagage is echter niet handig vanwege de rare opening.

De beenruimte achterin is vergelijkbaar met die van de E-klasse. De hoofdruimte is een heel ander verhaal aangezien de lage en stijlvolle daklijn niet vriendelijk is voor personen die gemiddeld of langer dan gemiddeld zijn.

Voorin is een hoogwaardig ontwerp van het dashboard te vinden met volop comfort-, connectiviteits- en actieve veiligheidsvoorzieningen. Ook zijn er voldoende opbergvakken.

Carbuyer heeft de CLS getest en vindt dat de CLS 400d versie voldoende kracht heeft dankzij een 3,0-liter zescilinder dieselmotor die 340 pk en 700 Nm koppel produceert.

Mercedes-Benz CLS review Mercedes-Benz CLS review Mercedes-Benz CLS review Mercedes-Benz CLS review Mercedes-Benz CLS review Mercedes-Benz CLS review Mercedes-Benz CLS review

REAGEER OP DIT BERICHT