Seat Leon Cupra R

05-12-2017  |  Auteur:

De nieuwe Leon Cupra R is de nieuwste, krachtigste en meest exclusieve versie van de Leon. Het vertoont ook de eerste tekenen van de plannen van Seat voor een Cupra tak.

Seat Leon Cupra R Seat Leon Cupra R Seat Leon Cupra R Seat Leon Cupra R Seat Leon Cupra R Seat Leon Cupra R Seat Leon Cupra R Seat Leon Cupra R Seat Leon Cupra R Seat Leon Cupra R

De nieuwste Cupra R is niet alleen de krachtigste, maar tevens de meest extreme versie ooit.

Van de Leon Cupra R worden slechts 799 exemplaren gebouwd: 499 met een handmatige versnellingsbak en 300 met DSG.

De auto’s met handmatige versnelling krijgen de volledige 310 pk uit de 2,0-liter turbomotor; de DSG versies krijgen slechts 300 pk.

In beide gevallen wordt versneld van 0 naar 100 km/u in 5,8 seconden. De topsnelheid is zoals gebruikelijk elektronsich begrensd op 250 km/u.

Beide uitvoeringen hebben voorwielaandrijving en zijn uitgerust met speciaal afgestelde adaptieve ophanging en een elektronisch sperdifferentieel.

Andere technische verschillen zijn een bredere spoorbreedte voor en achter (respectievelijk 1.593 mm en 1.530 mm), grotere 370 mm Brembo remmen en een opnieuw afgesteld uitlaatsysteem.

De Leon Cupra R is te herkennen aan zijn koperkleurige details en de nieuwe stroomlijnkit, die is gemaakt van koolstofvezel en een nieuwe voorsplitter, achtervleugel, sideskirts en achterdiffuser omvat.


REAGEER OP DIT BERICHT