Tijd voor winterbanden!

Nu de temperaturen dalen, vragen veel mensen zich af wanneer het verstandig is om de zomerbanden te wisselen voor winterbanden. Als het kouder is dan 7 graden Celsius is het tijd voor winterbanden.

Tijd voor winterbanden!

Het verdient aanbeveling om winterbanden te monteren van oktober tot april. Van april tot oktober kunnen zomerbanden gebruikt worden. Het is echter nauwkeuriger om rekening te houden met de temperatuur: als deze blijvend boven de zeven graden Celsius stijgt, kun je zomerbanden (laten) monteren. Als de temperatuur onder de zeven graden zakt, is het weer tijd voor winterbanden.

Bij twijfel is het veiliger om in de overgangsmaanden met winterbanden te rijden - tenzij je niet absoluut afhankelijk bent van de auto en hem gewoon kunt laten staan als het glad is. Het is erg onverstandig om het hele jaar door met winterbanden rijden.

Terwijl winterbanden superieur zijn aan zomerbanden op gladde wegen en sneeuw, bieden zomerbanden over het algemeen meer veiligheid op natte en droge wegen bij temperaturen boven ongeveer zeven graden Celsius. Aangezien sneeuw, ijzel of vorst altijd te verwachten is op onze breedtegraden tussen oktober en april, is het veiliger om in deze periode met winterbanden te rijden.

Op zoek naar nieuwe winterbanden? Kijk eerst op Bandenspotter.nl!

Foto: Pirelli