Kunnen runflat banden gerepareerd worden?

Hoewel niet alle merken runflat-banden gerepareerd kunnen worden, kunnen Goodyear Run On Flat-banden worden gerepareerd door een gekwalificeerde bandenprofessional na een grondige inspectie en analyse van de bandengeschiedenis. In geval van twijfel wordt aanbevolen de band niet te repareren.

Kunnen runflat banden gerepareerd worden?

Goodyear Run On Flat banden zijn specifiek ontworpen om het ongemak en gevaar ontstaan door een lekke band te minimaliseren. Dit is te danken aan de versterkte structuur van de band. Mocht er toch een lekke band ontstaan, dan kan de chauffeur met een lagere snelheid veilig zijn weg vervolgen totdat er een veilige plek is om de band te repareren.

Hoe werken runflat banden?

De versterkte zijwandstructuur van runflat banden zorgt ervoor dat de band het gewicht van het voertuig kan blijven dragen in het geval van een lekke band. De verstevigde schouderbanden van de band helpen de stabiliteit van het voertuig te garanderen tijdens minder lucht, voorkomen uitwijken of stuurloosheid en verminderen het uiteindelijk moeten verwisselen van de band langs de weg. Alleen gemonteerd op voertuigen met een bandenspanningscontrolesysteem, wordt de bestuurder gewaarschuwd voor drukverlies en wordt hij zich bewust van de noodzaak om de reisduur te minimaliseren om een veilige locatie voor bandenreparatie te vinden.

Gaan runflat banden minder vaak lek?

Runflat banden verminderen de kans op een lekke band niet, maar de versterkte structuur van de band biedt extra veiligheids- en gemakskenmerken die traditioneel ontworpen banden niet bieden. De band is ontworpen om het voertuig stabiliteit te geven om met verminderde snelheid naar een veilige plaats of garage te rijden. Het voordeel hiervan is dat de bestuurder niet de moeite of het gevaar hoeft te lopen om een band langs de kant van de weg te verwisselen, terwijl de noodzaak om de noodhulp onderweg te bellen, wegvalt.

Kunnen runflat banden worden gerepareerd?

Hoewel niet alle merken runflat banden kunnen worden gerepareerd, kunnen Goodyear Run On Flat-banden worden gerepareerd door een gekwalificeerde bandenprofessional na een grondige inspectie en analyse van de bandengeschiedenis. Banden mogen slechts één keer in hun leven worden gerepareerd, alle reparatiewerkzaamheden vallen onder de verantwoordelijkheid van de bandenprofessional.

Hoe onderhoud ik mijn runflat banden?

Ondanks hun versterkte ontwerp bevatten runflat banden dezelfde samenstellingen als conventionele banden en kunnen ze op dezelfde manier worden onderhouden als gewone banden. Het wordt aanbevolen om regelmatig visuele controles uit te voeren op schade, naast het controleren van de druk en profieldiepte om de levensduur van de band te verlengen.

© Bandenspotter / Bron / foto: Goodyear