Waarom winterbanden

In de loop der tijd is er veel veranderd aan de auto. Talrijke vernieuwingen qua ontwerp en technologie hebben zich voorgedaan. Hetzelfde geldt voor autobanden. De moderne autobanden zijn niet meer te vergelijken met die van 10 jaar geleden.

Waarom winterbanden

Toch is de moderne autoband niet onfeilbaar. Het zou onredelijk zijn om van één bandtype dezelfde prestaties te verwachten bij +30 graden als bij -15 graden. De omgevingstemperatuur heeft namelijk grote invloed op de prestaties van autobanden en daarmee ook op de veiligheid.

Met winterband meer grip

In de winter is het wegoppervlak altijd minder betrouwbaar dan in de zomer. Het maakt niet uit of er sprake is van sneeuw, ijzel of een nat wegdek: de grip van een zomerband is altijd aanzienlijk minder dan wanneer in de zomer wordt gereden. Vandaar dat veel chauffeurs kiezen voor winterbanden.

Winterbanden zijn dusdanig geproduceerd dat water beter wordt afgevoerd, waardoor het risico op aquaplaning sterk minder is geworden. Winterbanden hebben in winterse omstandigheden veel meer grip dan zomerbanden. Dit is niet alleen te danken aan het diepere profiel en het grotere aantal lamellen; ook het speciale rubbermengsel met silica helpt de chauffeur in de winter door zich aan te passen aan winterse temperaturen en te zorgen voor een groter remvermogen.

Voordelen winterbanden

De voordelen van winterbanden zijn overtuigend:

- meer grip bij winterse temperaturen

- kortere remweg op zowel nat als droog wegdek

- langere levensduur

- minder gewicht

- minder rolweerstand

Voor eenieder die zich dus afvraagt: "Waarom winterbanden?" Daarom!