Brandstofverbruik

  • (2)

Grip op nat wegdek

  • (1)
  • (1)

Extern rolgeluid

  • (2)

Runflat

ExtraLoad

GoodYear

Bekijk het online aanbod van 2 GoodYear winterbanden voor Personenauto's in de maat 225/55 R18 en vergelijk prijzen van 17 bandenshops. Direct banden kopen bij de goedkoopste aanbieder.
2 resultaten
Sortering: merk & model | prijs | aanbieders
winterband
GoodYear
GoodYear UltraGrip Performance Plus
 
 
 
 
 
71 dB
€ 166,00 - € 253,50
14 aanbieders
winterband
GoodYear
GoodYear Ultragrip Performance Gen-1
 
 
 
 
 
72 dB
€ 266,79 - € 271,00
3 aanbieders
1

In 1839 ontdekte een chemicus genaamd Charles Goodyear per ongeluk dat hitte en zwavel de consistentie van rubber veranderen. Het proces zou later bekend worden als vulkanisatie, waardoor rubber veel sterker, flexibeler en beter bestand is tegen hitte en andere omgevingsomstandigheden.

Op 29 augustus 1898 richtte Frank Seiberring de Goodyear Tire and Rubber Company op in Akron, Ohio. In het begin werden 13 medewerkers ingehuurd voor de productie van fietsbanden. Goodyear begon als een fabrikant van fietsbanden, banden voor rijtuigen en hoefijzers en ging later over op autobanden, samen met vele andere rubberen onderdelen. Later ontwikkelde en produceerde het bedrijf de eerste tubeless banden.

In 1916, toen de verkoop bleef groeien, paste Goodyear de reclameslogan aan en werd het grootste bandenproductiebedrijf ter wereld.

Op 22 mei 1929 zag de allereerste Goodyear Blimp, bekend als de Mayflower, het levenslicht. Een andere zeppelin, de Defender, werd later datzelfde jaar gedoopt door Amelia Earhart tijdens de National Air Races in Cleveland, Ohio. De zeppelins bleken een geweldig reclame- en promotiemiddel voor het bedrijf te zijn. Goodyear maakte al luchtschepen sinds het begin van de twintigste eeuw.

Tijdens de Grote Depressie in de jaren dertig bleef Goodyear banden produceren voor de auto-industrie en ontwikkelde in 1937 de eerste band van synthetisch rubber. Terwijl Amerikanen zich begin jaren veertig op oorlog voorbereidden, begon het Amerikaanse ministerie van Defensie met de bouw van een vliegtuigfabriek op het land dat ze hadden gehuurd van de Southwest Cotton Company. De fabriek werd geëxploiteerd door Goodyear Aircraft, een divisie van Goodyear Tire & Rubber. Tijdens de oorlog kreeg het bedrijf het contract voor de productie van F4U Corsair-gevechtsvliegtuigen.

Na de oorlog hervatte Goodyear de productie van banden en andere producten voor de auto-industrie. In 1947 werden de eerste nylon banden ontwikkeld voor de consumentenmarkt. In de jaren vijftig en zestig resulteerden de innovaties van Goodyear op het gebied van racebanden in meer overwinningen in standaard- en sportwagenraces dan enig ander merk in de branche. In 1963 bereikte Goodyear de mijlpaal van de productie van zijn miljardste band.

In het jaar 1999 maakte Goodyear de wereldwijde samenwerking bekend met het Japanse Sumitomo Rubber Industries bekend. Sumitomo Rubber heeft in een groot deel van de wereld de rechten op het bandenmerk Dunlop. De samenwerking zorgt ervoor dat Goodyear 's werelds grootste bandenfabrikant wordt.